Låt dig inspireras av Michaela Forni

Michaela Forni, bloggare, författare, entreprenör och mamma, finns det något hon inte bemästrar. I över 10 år har Michaela inspirerat och spridit sin förståelse för self-love och hjärtesorg och idag driver hon livsstilsmagasinet FORNI. Tillsammans med fästmannen Damon och sonen Dante har Michaela skapat ett riktigt drömhem i deras lägenhet på Östermalm i Stockholm där även flera av MELIMELI's möbler fått flytta in. Vi ringde upp Michaela för en liten pratstund om inredning och deras hem.

Låt dig inspireras av Michaela Forni

Hur speglar ditt hem din person?
Det är socialt men samtidigt högkänsligt – precis som jag, haha! Vi har ett hem som är skapat för att leva i och verkligen ha trevligt i men jag är en högkänslig person som kräver ett visst lugn hemma på samma gång. Jag tycker det är fint att vi har hittat den balansen i lägenheten och det gör den till världens bästa plats!

Du som sysslar med så mycket, hur och var hämtar du energi?
Jag hämtar faktiskt mycket energi av att vara hemma. Det är min trygga plats på jorden och där jag kan slappna av som mest. Annars får jag mycket energi av att umgås med mina vänner, min familj och min lilla bebis.

Foton via: forni.se 

Vart dricker du helst ditt morgonkaffe och med vem?
Hemma, vid köksbordet, med Damon på ena sidan och Dante i sin barnstol på andra sidan. Det är den bästa stundenpå hela dagen för mig. MEN jag säger också på ett hotell i Sydeuropa en perfekt varm sommarmorgon. Det finns nog ingenting härligare än att göra sig i ordning och gå ner till hotellfrukosten när man är på semester i Italien eller Frankrike på somrarna. Första klunken av den där skummiga cappuccinon, utsikt över havet och människor som småsnackar på italienska runt omkring. Den doften och känslan är som en drog för mig, världens bästa.

När flyttade du hemifrån, finns det någon möbel som följt med dig sedan dess?
Jag och Petra (Tungården) flyttade hemifrån tillsammans när vi var 18 respektive 19 år. Då hade vi ljuslyktor från Indiska, IKEA-möbler och Petra hade ett stort familjefoto ovanför soffan. Jag älskade den tiden i livet men möblerna fick stanna i 2008…

I Dantes rum står Vivi Teddy redo för godnattsagan och mys.

Vad för musik strömmar ur era högtalare hemma?
Damon lyssnar sjukt mycket på musik och vi blandar hej vilt. Tre saker som ofta spelas är Håkan Hellström, The Weeknd och persisk musik! Numera även “Babblarnas vaggvisa” – vad gör man inte för att få den lilla att sova…

Vad är viktigt att tänka på när man inreder ett barnrum?
Att det är praktiskt och mysigt. Att boa är ju en viktig och rolig del under graviditeten så man måste få drömma sig bort lite. Jag tycker det var superkul att få leka med balansen mellan just praktiskt och gulligt men också att få inreda med sådant som aldrig skulle finnas i ett vuxet rum – mjukisdjur, små kaninlampor och tavlor med elefanter på. Åh!

I Vardagsrummet har Luca Original fått ta plats tillsammans med Nico rug, Vivi Striped och Alma Flowerpot

Om ditt hem var en person, vem skulle det vara?
Det hade varit en mix av mig och min fästman. Jag tycker verkligen att våra personligheter lyser igenom i vårt hem!

Vart hittar du inspirationen till ert hem?
Pinterest! Och så har vi precis tagit hjälp av en inredare för att verkligen få till rätt känsla här hemma. Vilket är det bästa beslutet vi har tagit för vårt hem!

Även de små detaljerna räknas, här vår Yin/Yang Cushion

Sista, tre snabba tips när det kommer till inredning?
– Våga ta hjälp av en inredare om du känner att det behövs
– Balansera alltid praktiskt med snyggt – om det bara är praktiskt men inte snyggt är det inte harmoniskt. Och om det är snyggt men inte praktiskt gäller samma sak!
– Bra kvalitet vinner alltid i längden!

Se mer av Michaela Forni här

0
Din varukorg
Din varukorg är tomTillbaka till shoppen