MELIMELI HOMES – Stephanie Strauch

MELIMELI HOMES – Stephanie Strauch
MELIMELI HOMES – Stephanie Strauch

Namn: Stephanie Strauch

Ålder: 33 år gammal

Familj: Mamma till tvillingkillarna Mauritz och Malcolm, och till storasyster Lykke. Förlovad med Jonas sedan hundra år tillbaks, men vi kommer aldrig till skott att gifta oss för planeringen har alltid hamnat i skymundan av graviditeter. Men vem vet, kanske blir 2022 året där jag blir en äkta maka, och mina barn slipper vara bastard kids.

Gör: Före detta skoinköpare som numera arbetar med sina sociala medier.

Ni har precis renoverat hela er lägenhet, Vad har ni lagt mest fokus på?
Jag ville skapa ett hem, som känns som mig. Och jag är ett virrvarr av färg, känslor och lekfullhet. Art deco är min ledstjärna. Jag älskar att mixa olika material och inget skaver i mig så mycket som när jag håller tillbaks.

 

Hur har ni tänkt när ni valt färger?
Jag ville ha ett excentriskt hallgolv i grönt och vitt shackmönster, till det matchade vi vardagsrumstaket och den öppna spisen i en mintig liknande nyans. Alla andra färger är dova och krämiga, men eftersom hela lägenhet är beklädd i den snirkligaste, mest sublima stuckaturen, behövdes inte så mycket mer för att skapa den där ”Parisiska” effortless känslan.

Vad ska det perfekta vardagsrummet innehålla?
Det som gör dig lycklig. För min del vill jag känna nyfikenhet och värme i mitt vardagsrum. Det tycker jag man får när man mixar varma material som trä, tillsammans med kontraster som sten, sammet och möbler i färg. Och så något härligt affektionsföremål. Jag älskar min knasiga palmlampa. Jag vill att mitt vardagsrum ska vara personligt, harmoniskt med en touch av quirky. Ingen minns en fegis.

MELIMELI HOMES – Stephanie Strauch

Beskriv det bästa receptet på soffmys?
Soffmys är helt klart en paradaktivitet i mitt liv. Som morsa till 3 små barn, är soffan helt klart den möbeln som får mest kärlek. Till och börja med så är min Dahliasoffa i Cream velvet allt mina drömmar vill ha. Den är rymlig, djup och mjuk som en dröm. Jag och Jonas brukar sitta i vår Dahlia loveseat i färgen Amber mitt emot, och betrakta vår lilla 3-manna-cirkus ta form.

Vårt loveseat får mig alltid att tänka på min farmor och farfars sammetssoffa i deras våning i Spanien, som dom hade för 20 år sedan, i en liknande senapsgul färg. Den gör mig lugn i själen. Mina 3 små monster ockuperar soffan och äter frenetiskt ostbågar och lantchips i smaken gräddfil, medans jag lite lätt hysteriskt försöker hålla soffan ren från smulorna. Efter ett tag ger jag upp, tar en sip vin och en bit av ”the chocolate block” eftersom rödvin och choklad är lite av livets gåvor, och diskuterar veckan med mina barn.

Jonas tänder brasan som sakta knäpper i bakgrunden, och sedan skär jag upp lite Gruyereost, nån oliv slinker ner och kanske en och annan skiva Pata Negra. Det är redan mörkt ute och inte ens färgen på huset mitt emot går att urskilja, men det gör inte så mycket, för i mitt vardagsrum är det alltid varmt och färgglatt.

MELIMELI HOMES – Stephanie Strauch
MELIMELI HOMES – Stephanie Strauch

Hur ser en drömhelg ut?
Min drömhelg är en mix av vuxen och barnaktiviteter. Ingen lördagskväll är så härlig, som den när ens barn också fått livets dag. Delad glädje är trots allt dubbel glädje.

Livets helg består av en långfrukost tillsammans, med pannkakor och tända ljus. Sedan om det är sommar, så tar vi båten längst ut i havsbandet, till Ahlskär, och badar hela dagen, min mamma är alltid med och hon lagar jämt otroliga luncher som vi packar med oss. Våra vänner sluter upp med sina barn. Barnen samlar snäckor, räddar fiskar och går på upptäcksfärd.

Vid 17 lämnar vi, men solen står fortfarande högt. Vi äter sedan middag tillsammans på Motorverkstan, Mauritz och Malcolm somnar i vagnen, Lykke har livets kväll för hon har precis fått glass, och jag äter en smörig lobsterroll och dricker ett glas kallt bubbel.

Vid 20 åker vi hem i solnedgången och vinden är fortfarande ljummen. (I verkligheten så förekommer det mer gråt och skrik än i min dröm, men ett karaktärsdrag jag har som jag är väldigt stolt över, är att jag aldrig är för rädd för att testa.)

Vilken serie/film får vi inte missa?
Jag är en riktig sci-fi torsk, tack och lov har jag hittat en snubbe som också är besatt av allt knäppt och knasigt. Den sista jag såg var Squid Games men det känns ju inte vidare originellt att rekommendera, då förmodligen varenda kotte i vårt avlånga land redan sett den.

Igår såg jag och Jonas dock om X-men days of future past. Jag hade helt glömt, att dom filmerna är så bra. Så nu måste jag se om alla 13 filmer. Gör det du med, verklighetsflykt at its best.

0
Din varukorg
Din varukorg är tomTillbaka till shoppen