MeliMeli materialguide

Är du osäker på vilket material som passar din inredning bäst? Här kommer en guide där du kan läsa om våra olika material.

MeliMeli materialguide

Vi är stolta över att kunna presentera våra olika material som är framtagna på ett hållbart sätt, i fabriker där personalen tas väl om hand om och som är tänkt att hålla en livstid om materialet behandlas på rätt sätt.

I tankarna på sammet: 

MeliMelis sammet är ett mjukt och lyxigt material i 100% bomull från Italien. Sammeten mäter en Martindale på 100.000 i enhet och är därmed otroligt slitstarkt. Viktigt att komma ihåg är dock att sammet är känslig mot vatten, så undvik därför att tvätta tyget med en blöt trasa. Om vätska spills på sammeten kommer den inte att sjunka in i tyget direkt, utan lägga sig ovanpå som en hinna. Sammet kan dra åt sig damm och bästa sättet för att avlägsna detta är genom att dammsuga tyget med en mjuk borste med jämna mellanrum. En roller eller klädborste går också bra att använda för att enkelt piffa upp sammetstyget. Har ett tryckmärke uppstått på er produkt kan ångan från ett ångstrykjärn eller en steamer användas för att jämna ut tyget.

I tankarna på linne
MeliMelis linne är en linnemix från Italien som består av 28 % bomull 21% lin och 51% viskos. Linnet är skapat av naturfiber och är därmed ett levande material som förändras och blir vackrare med tiden. För att bibehålla linnets kvalitet rekommenderar vi endast kemtvätt på våra linnemöbler. Om vätska spills på er linnemöbel, torka upp den med en torr trasa. Uppstår en fläck, använd en våtservett för att få bort smutsen.

I tankarna på viskos
MeliMelis matta NICO rug består av 100% viskos. För att upprätthålla mattans kvalitet rekommenderar vi att ni dammsuger den då och då så damm, överskottsmaterial och smuts avlägsnas. När mattan är ny kan den ludda av sig, men detta ger med sig med tiden.

Om vätska spills på mattan, torka upp den med en torr trasa och stryk därefter mattan i luggens riktning. Uppstår en fläck, använd ett fläckborttagningsmedel lämpligt för viskosmattor. Vid svåra fläckar rekommenderas kemtvätt, då våra viskosmattor inte tår vattentvätt. Vi rekommenderar också att ni använder mattunderlägg och roterar mattan ibland för jämnt slitage.

I tankarna på teddy
Vårt teddy-material har en materialkompositionbestående av 80% akryl och 20% polyester som tillsammans bildar ett mjukt och fint benvitt tyg. För att bibehålla teddy-materialets kvalitet rekommenderar vi endast kemtvätt på våra teddy-produkter. Om vätska spills på produkten, torka upp den med en torr trasa. Uppstår en fläck, använd en våtservett för att få bort smutsen.

 

0
Din varukorg
Din varukorg är tomTillbaka till shoppen