Ett hem att trivas i, Susan Törnqvist

Susan Törnqvist, inspiratör, inredare och frilansstylist, bor med sin familj i ett vackert 30-tals hus utanför Göteborg. Susan inspirerar dagligen med sitt innehåll där hon bjuder på en inblick i livet som mångsysslande småbarnsförälder. Familjens hem är en ljuvlig plats i dova toner där vi är glada att våra möbler fått ta plats. Här hittar ni LUCA GRANDE, CARLA YIN/YANG, JOHANNA HEADBOARD och flera mindre MELIMELI-accessoarer. Vi blev nyfikna på Susans hem och hennes tankar runt inredning så vi ringde upp för en liten pratstund.

Ett hem att trivas i, Susan Törnqvist

Vad är viktigt för dig när du inreder?
Harmoni, att helheten känns harmonisk och lugn. Får man till den röda tråden så blir intrycket väldigt harmoniskt. Jag vill att mitt hem ska vara trivsamt och personligt, för det är så viktigt att det känns som att någon lever i hemmet. Hemmet ska ha utrymme för det viktigaste i livet – familj och vänner.

Hur speglar ditt hem din personlighet?
Min inredningsstil och min garderob ser typ likadana ut, samma färger, samma vision och samma material på något vis. Jag är nog en extrovert person som är utåtriktad, men i mitt hem vill jag kunna finna lugn, ro och trygghet. Jag strävar efter att vårt hem ska vara en lugn, trygg borg, något som kanske är en kontrast till min färgstarka personlighet? Vårt något mer dova och lugna hem kompletterar mig. Jag hade förmodligen inte klarat ett hem som var för färgstarkt, då hade jag nog aldrig hittat lugnet.

LUCA GRANDE, den perfekta platsen för hela familjen

Finns det någon möbel som följt med dig sedan du flyttade hemifrån?
Pinsamt nog nej, några få inredningsdetaljer men tyvärr inte någon möbel. När vi köpte vår första lägenhet såg ekonomin lite annorlunda ut och då bestod den mest bara av IKEA möbler. Nu tänker jag betydligt mer långsiktigt och tänker att vissa möbler eller lampor ska få följa med livet ut.

Vad för musik strömmar ur era högtalare hemma?
Oj, det som barnen för tillfället har hakat upp sig på, haha. Vi får så sällan bestämma längre, så jag hinner knappt hålla mig uppdaterad på Spotifys nyheter. Men hade jag fått välja hade jag nog valt akustisk musik medan Daniel nog är en house-person. Barnen väljer pop. Som ni hör är det kaos.

Vad är viktigt för er i valet av soffa?
Att vi skulle få plats hela familjen! Vi ville ha soffa med tidlös design som var mysig, djup och som man verkligen kan krypa upp i. Gärna med avtagbar klädsel, främst med tanke på barnen, men även så att man kan byta efter humör och känsla utan att behöva byta hela soffan.

JOHANNA HEADBOARD i prickigt ger en fin känsla i sovrummet

Du är ju en sån inspirationskälla för många, var hittar du din inspiration?
Överallt! På sociala medier, i tidningar, i naturen, i städer och på resor. Ja helt klart överallt! Inredning och design följer på något vis alltid med mig och eftersom jag genuint tycker det är roligt så samlar jag på mig mycket intryck överallt.

Sista, tre snabba tips när det kommer till inredning?
Belysning, den röda tråden och textiler. Absolut viktigaste tipsen för att få till ett mysigt, hemtrevligt och personligt hem.

Fortsätt inspireras av Susan här

0
Din varukorg
Din varukorg är tomTillbaka till shoppen