Låt oss introducera Fiore

Handgjord glasvas formgiven av MELIMELIs grundare Amelia Widell och tillverkad av Reijmyre Glasbruk. “Jag känner mig otroligt stolt och glad över att få presentera vasen Fiore tillsammans med Reijmyre Glasbruk. Det här är min tappning av den tidlösa vasen som följer med i generationer. Den är skapad för att älskas i en livstid, med som […]

Låt oss introducera Fiore

Handgjord glasvas formgiven av MELIMELIs grundare Amelia Widell och tillverkad av Reijmyre Glasbruk.

“Jag känner mig otroligt stolt och glad över att få presentera vasen Fiore tillsammans med Reijmyre Glasbruk. Det här är min tappning av den tidlösa vasen som följer med i generationer. Den är skapad för att älskas i en livstid, med som utan blommor. Fiore är också den perfekta julklappen.” – Amelia Widell, grundare och chefsdesigner på MELIMELI

Hantverket

 

Efter att glaset fångats upp med en pipa ur en 1100 grader varm glasugn, formas det med träskopa och tidningspapper. Därefter munblåses vasen upp i en specialtillverkad form av trä. Efter detta puntlas vasen för att ge dess karakteristiskt vågiga kant runt öppningen.

För att undvika att vaserna spricker placeras de i en avspänningsugn över natten. Morgonen därpå är de rumstempererade och plockas ut för en sista avsyning innan signering och paketering. Totalt går varje vas igenom 5-6 händer innan den är packad och klar.

Vasen finns idag i färgerna rosa, blå, grön, gul och transparent. Vaserna kommer i en handgjord exklusiv papperslåda och går att köpa i MELIMELIs Flaggskeppsbutik i Gamla Stan, Stockholm och på melimelihome.se.

Tillverkningen av Fiore Vas

0
Din varukorg
Din varukorg är tomTillbaka till shoppen