Mjuka pasteller möter lekfulla prickar och ränder

Följ med hem till Amelia Widell, grundare och chefsdesigner på MELIMELI.

Mjuka pasteller möter lekfulla prickar och ränder

Följ med hem till Amelia Widell, grundare och chefsdesigner på MELIMELI.

Hur påverkar dina favoritfärger din designfilosofi och hur integrerar du dem i ditt arbete som chefsdesigner på MELIMELI samt i ditt eget hem?

Jag älskar färg och kan inte välja en favoritfärg. Att omge mig med färg och mönster ger mig otrolig inspiration, men jag strävar alltid efter en balans i färgpaletten.

När jag arbetar på MELIMELI lägger vi mycket tid på att välja ut vår färgpalett. Istället för att erbjuda alla möjliga färger gör vi ett urval och väljer ut perfekta kulörer åt våra kunder. Vi har till exempel noggrant valt ut vår baby blue (ljusblå) och Coral-färg. Vi jobbar hårt för att säkerställa att våra färger är perfekta oavsett var den placeras. Eftersom färger kan uppfattas olika beroende på ljus och placering av möbler är det viktigt för mig att leda designteamet så att MELIMELI behåller sin grund färgpalett.

När det gäller mitt eget hem är jag noga med att välja färger som jag älskar och som ger mig energi. Jag och mina döttrar trivs när vi har mycket färg omkring oss, men även här är det viktigt att färgerna är genomtänkta och skapar en lugn och harmonisk känsla.

Hemma hos Amelia Widell

Hemma hos Amelia Widell

Vad är dina bästa experttips för att skapa en livfull och energigivande atmosfär i hemmet?

När jag inreder börjar jag alltid med att skapa ett moodboard som visar vad jag tycker om. Sedan sätter jag ihop en färgpalett med fem accentfärger som genomsyrar hela hemmet. Det är viktigt att välja rätt färgkombinationer för att skapa en levande och stimulerande miljö. Inred med små detaljer och tillbehör som kan ge hemmet en lekfull och personlig touch.

Kan du dela med dig av några prisvänliga knep eller DIY-projekt som du rekommenderar för att ge hemmet en fräsch uppdatering?

Jag har alltid ett pågående projekt hemma och tycker om att sitta och måla tillsammans med mina döttrar Luca och Lucie. Det är roligt att sedan hänga upp deras teckningar på väggarna eller på kylskåpet. Mitt bästa tips för att uppdatera hemmet på en budget är att en soffa kan få en helt ny look genom att köpa en ny kudde eller en vacker pläd. Om du har en enfärgad soffa hemma kan vår Idea Korall/Vit-filt förvandla den till något helt annat.

Inred med detaljer, som att placera vår blommiga bricka Secret Garden på tv-bordet.

Mjuka pasteller möter lekfulla prickar och ränder

Kan du ge oss en förhandsvisning av vad som snart kommer att finnas i MELIMELIs sortiment? Finns det några spännande nya släpp på gång?

Under 2023 kommer vi att lansera många nya och härliga möbler och produkter! Men det som kommer ut inom kort, innan sommaren, är våra nya randiga tyger i färgerna Ljusblått/Off-white och Coral/Off-white. Jag ser personligen fram emot att få mitt nya sofföverdrag till min Luca-soffa. Jag väntar på en randig coral klädsel, och det kommer att se fantastiskt ut med en randig soffa hemma.

 

Mjuka pasteller möter lekfulla prickar och ränder
0
Din varukorg
Din varukorg är tomTillbaka till shoppen